Professionele gevelreiniging, afgestemd op uw gevel

Uw gevel is het uithangbord van uw woning, winkelpand of bedrijfsgebouw. Een beetje zoals een visitekaartje, maar dan groter en bijna nóg belangrijker, want het kan mensen bijvoorbeeld overtuigen om al dan niet in uw winkel binnen te stappen. En ook thuis wilt u dat mensen graag bij u op bezoek komen en zich snel thuis voelen. Op tijd en stond uw gevel reinigen is dus geen overbodige luxe.

Een verwaarloosde gevel nodigt niet uit

U kent het wel, verkleurde gevels door regen, mossen, klimopresten… Erg uitnodigend is dat niet. Zeker wanneer uw buur wél een verzorgde, nette gevel heeft, maakt u geen al te goede indruk. Het is echter een feit dat gevels en buitenmuren heel wat te verduren krijgen en weer en wind moeten doorstaan, jarenlang.

Geen zorgen, er bestaan heel wat technieken voor het reinigen van gevels, dus ook voor uw specifieke gevel is er een oplossing op maat.

Uw gevel reinigen met professionele gevelreinigingstechnieken

Een andere techniek voor gevelreiniging is stoomreiniging. Hierbij wordt zeer warm water of hete stoom (tot 160 graden) gebruikt om vooral oppervlakkig schoon te maken. Geschikt voor vuil dat niet te diep is aangehecht, zoals zwarte aanslag of mos.

Er wordt een speciale, roterende nozzel gebruikt die het straalmiddel op het oppervlak spuit. De straal is niet krachtig, zodat de ondergrond gespaard blijft. Ideaal om erg precies te werken en verf, korstvorming of coatings te verwijderen.

U kunt uw gevel reinigen door deze te zandstralen. Het is een behoorlijk agressieve techniek die niet voor elke ondergrond geschikt is, maar wel erg milieuvriendelijk én doeltreffend voor hardnekkige vervuiling.

Hardnekkige vuilresten op uw gevel kunt u laten losweken zonder harde druk te gebruiken dankzij chemische reiniging. Er worden basen en zuren gebruikt, wat inderdaad niet erg milieuvriendelijk is en dus enkel in geval van nood wordt toegepast.

Kan ik zelf mijn gevel reinigen?

Zelf een gevel reinigen is niet aangeraden. Het vraagt de nodige kennis en ervaring om op basis van het soort oppervlak van de gevel te bepalen welke techniek geschikt is en welke niet. U moet ook kunnen inschatten om welk type vervuiling het gaat. Elke gevel is uniek en vraagt om een specifieke aanpak. Bovendien moet u op hoogte kunnen werken en niet iedereen kan met een hoogtewerker overweg. Pakt u uw gevelreiniging op een verkeerde manier aan, dan loopt u ook nog eens het risico op schade, die misschien wel onherroepelijk wordt, waardoor het prijskaartje uiteindelijk veel duurder wordt dan wanneer u een professional inhuurt.

Houd uw gevel langer schoon door te impregneren

U hebt uw gevel laten reinigen door een gespecialiseerde firma? Fijn! Laat uw investering niet voor niets zijn en bescherm uw gevel door deze te impregneren. Dankzij hydrofuge, of ook wel een behandeling met een beschermende laag tegen regen, wind, UV-stralen en aanhechting van vuil, geniet u nog jarenlang van een schone gevel.

Bekijk onze andere mogelijkheden

Je gevel laten kaleien

Gevels kaleien is een originele manier om oneffenheden in uw gevel te verbergen!

Je gevel laten schilderen

Steek uw gevel in een nieuw jasje door deze een frisse lik verf te geven!

D&S Renovatiewerken helpt u bij het reinigen van uw gevel

Is uw gevel aan een opfrisbeurt toe? Laten we even kennismaken en langskomen om te beslissen welke gevelreinigingstechniek op uw gevel kan worden toegepast. Ook voor het onderhoud of de renovatie van uw gevel zijn wij de partner die u zoekt. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

D&S Renovatiewerken