Uw dak laten reinigen?

Mossen, algen of ander vuil kunnen heel wat schade veroorzaken op uw dak. Bovendien draagt het niet bij tot het mooie uitzicht van uw pand. Een dak reinigen is echter meer dan gewoon stoomreinigen met water. Elk dak vraagt om een specifieke aanpak, maar het resultaat moet altijd hetzelfde zijn: een duurzame reiniging waar u nog lange tijd van kunt genieten.

Welke technieken voor het reinigen van daken bestaan er?

Soms wordt dakbedekking poreus door de vorming van mossen en algen. Er ontstaan kleine scheurtjes waaraan het mos zich hecht en hierdoor kan er water naar binnen beginnen sijpelen. Stel dat het vocht in het mos zich ook nog eens gaat ophopen, dan verergert de situatie bij vriesweer, want water zet uit en zo kunnen er barsten in de dakbedekking ontstaan.

Wanneer de afvoer van regenwater dus moeilijker begint te gaan of als u te maken krijgt met waterinsijpeling, of erger nog, waterschade, dan is het dringend tijd om uw dak te laten nakijken en schoon te laten maken!

Wanneer het dak echter in een te slechte staat is,
is het soms aangewezen om het dak volledig te laten vernieuwen.

"Elk dak is anders, de respectieve reinigingstechniek dus ook. Wacht niet tot uw dak zodanig bevuild is, dat u genoodzaakt bent om een nieuwe dakbedekking te laten plaatsen. Laat uw pannendak of leien dak op tijd reinigen, zodat u nog jarenlang van uw dak kunt blijven genieten."

Pannendaken laten ontmossen

Het type pan bepaalt hoe uw dak gereinigd en ontmost kan worden. Wel wordt er steeds bewust voor een niet-agressieve techniek met stoom en lage druk gekozen, zodat de structuur en stevigheid van verschillende soorten pannen niet wordt aangetast.

Nadat uw dak werd gereinigd, is het belangrijk om het pannendak te behandelen met hydrofuge. Dat is een waterafstotende beschermlaag die het dak beschermt tegen mos en water.

Leien dak reinigen, hoe gaat dat?

Voordat een leien dak wordt gereinigd, is het erg belangrijk om de huidige staat te controleren om te zien welke aanpak de meest geschikte is. Zelfs de oudste leien daken kunnen we reinigen en renoveren, dus het is niet noodzakelijk om de dakbedekking volledig te laten vernieuwen.  

D&S Renovatiewerken reinigt uw leien dak met lage druk en stoom. Het dak wordt vervolgens nog eens grondig nagespoeld en behandeld met een anti-moslaag, om mosvorming aanzienlijk te verminderen.

Met welk materiaal wordt een dak gereinigd?

De dakreiniger moet het dak inspecteren om te bepalen met welk product en welke waterdruk uw dak kan worden schoongemaakt. Meestal wordt er gekozen voor een stoomreiniger (en zelden tot nooit een hogedrukreiniger) of een speciale vuilfrees en water. Gaat het om echt hardnekkig vuil, dan kunnen twee schoonmaakrondes noodzakelijk blijken.

Na het ontmossen en reinigen van het dak, wordt een beschermlaag aangebracht. Het dak wordt dus geïmpregneerd met een coating die het dak beschermt tegen alle weersomstandigheden en in sommige gevallen ook tegen de aanhechting van mossen.

Realisaties in

Reinigen

Wilt u voorkomen dat u ooit gedwongen een nieuwe dakbedekking moet laten plaatsen, reinig uw dak dan op tijd en stond.

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.