Uitsnijden en kitten van elastische voegen

Bent u van plan om nieuw buitenschrijnwerk te plaatsen of plant u binnenkort een gevelrenovatie of -reiniging? Vergeet dan zeker de voegen van het schrijnwerk niet. Ramen en deuren moeten immers worden opgekit met een geschikt opvulmiddel. In de meeste gevallen wordt dat met een elastisch of plastisch voegmiddel gedaan, zoals acrylaatkit, siliconenkit of MS polymeerkit. De keuze hangt af van de soort ondergrond waarop het product moet worden aangebracht.

Waarom is kitten van voegen zo belangrijk?

Kit werd vroeger vooral in badkamers en in het algemeen binnenshuis gebruikt, maar door de uitstekende hechting wordt het ook steeds meer voor buitentoepassingen ingezet. Afkitten op de buitenmuren gebeurt vooral rond ramen en deuren, dorpels, balkonnen … Kortom, op de plaatsen waar schrijnwerk samenkomt met het metselwerk of met andere materialen. Deze voegen noemen we aansluitvoegen. Een ander type voegwerken is het opvullen van dilatatievoegen, ook wel uitzetvoegen genoemd. Deze voegen vangen grote krimp en uitzetting tussen bouwconstructies op. Ongeacht de toepassing is het vooral belangrijk dat de kit erg elastisch en UV-bestendig is.

Voegen die zijn gekit, zorgen er vooral voor dat er geen scheurvorming kan ontstaan tussen twee constructies.

Voegen
Elastische_Voegen

Waarom moet de kit elastisch zijn?

We kiezen in heel veel gevallen voor een elastische kit om voegen op te vullen, omdat dit product uithardt tot een elastische, duurzame rubber. De kit blijft dan ook elastisch en kan mee ‘rekken’ wanneer het bouwmateriaal krimpt of uitzet.

Elastische voegen hebben daarnaast ook nog tal van andere voordelen:

We kunnen dus een kleur kiezen dat perfect past bij uw buitenschrijnwerk en niet zal verkleuren door de zon. Er zijn bovendien al tal van verschillende kitten op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Voor een hoogwaardige afwerking van gevelvoegen kiest u best voor een kwaliteitsvol polyurethaan voegmiddel.

Elastische voegen renoveren in 5 stappen

De renovatie of het aanbrengen van elastische voegen vraagt om de nodige handigheid en expertise. Eerst wordt de plaats waar de kit moet komen ontvet en vervolgens wordt alles nauwkeurig afgeplakt met tape. De kit wordt zorgvuldig aangebracht en afgestreken met de vinger en zeep. U laat deze klus best over aan een vakman met de nodige ervaring voor een optimaal resultaat. Indien u nadien beslist om de gevel te laten schilderen of bekleden, is dit ook geen enkel probleem.

Kitten

D&S Renovatiewerken, expert in uitsnijden en afkitten van elastische voegen

Met een goed kitpistool kunt u al veel zelf doen, maar voor een uitstekende kwaliteit, de keuze van het juiste materiaal en een naadloze afwerking moet u bij een professional zijn. D&S Renovatiewerken heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring in gevelrenovaties en kitwerken. Wij komen met plezier bij u langs om advies te geven en een correcte inschatting van de werkzaamheden te maken.

Realisaties in

Renovatie

Losse voegen, een Velux die niet goed meer sluit, een kapotte dakgoot, barsten in het beton … Nefast voor de gezondheid van uw woning. Stel renovaties niet uit. Contacteer D&S Renovatiewerken!

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.