Herstellen van betonstructuren

Merkt u barsten of andere schade aan de betonelementen in uw gebouw? Dan is het belangrijk om snel in te grijpen.

Hoe ontstaat schade aan beton?

Schade aan betonnen gevels of betonelementen kunnen ontstaan door invloeden van het weer. Hierdoor worden de chemische eigenschappen van het beton aangetast, waardoor de wapening kan beginnen roesten. Zo kan het beton scheuren en vervolgens afbrokkelen. Dat heeft natuurlijk nefaste gevolgen voor de functionaliteit en veiligheid van het beton. De draagkracht kan ook afnemen. Zelfs kleine haarscheurtjes kunnen al voldoende zijn om het beton op lange termijn aan te tasten.

We denken vaak dat beton oersterk is en dat het materiaal dus niet kapot kan gaan. Toch kunnen er grote verschillen zijn in de kwaliteit van het beton. Die wordt bepaald door de vele aspecten waarmee bedrijven, die beton gieten, rekening moeten houden. Zo moet het cement goed gemend geworden, moet de verhouding perfect kloppen en moet er zeker voldoende water worden gebruikt. Het beton moet uiteraard ook voldoende kunnen uitdrogen en moet het de ruimte hebben om te krimpen en uit te zetten. Ook moet de temperatuur tijdens de constructie zo stabiel mogelijk worden gehouden, om te veel beweging in het beton te voorkomen. Wordt hier iets over het hoofd gezien, dan is het mogelijk dat er later problemen ontstaan en dat er zwakke plekken in het beton zitten.

Hoe wordt beton hersteld?

Eerst stellen we vast wat de oorzaak van het probleem is, zodat we ook de juiste oplossing kunnen aanbieden. Bij elke herstelling worden in elk geval alle loszittende stukken verwijderd tot aan het stal. We maken alles vuil- en stofvrij en behandelen het staal. Daarna brengen we een hydraulische reparatiemortel aan. Desgewenst brengen we tot slot een hoog kwalitatieve, waterafstotende en dampdoorlatende buitenverf aan. Deze verf is elastisch, zodat ook mogelijke scheuren kunnen worden overbrugd.

Gevel-Renovatie

Vraag hulp aan een betonspecialist

Beton is een complex materiaal met verschillende toepassingen. Bij putten, scheuren of barsten is het belangrijk om snel in te grijpen en het beton optimaal te herstellen. Daarvoor is kennis, ervaring en het juiste materiaal nodig. Bij D&S Renovatiewerken hebben we alles in huis om uw betonelementen in of rond uw woning en gebouw te herstellen voor een blijvend resultaat. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs om te bekijken hoe wij uw beton het beste kunnen herstellen.

Vermijd vochtproblemen dankzij betonherstelling

Wanneer we scheuren en barsten in het beton opmerken, spreekt het voor zich dat water en vocht hierdoor in het beton kunnen trekken en zelfs de woning of het gebouw kunnen binnendringen. Het is dus allereerst sterk aangeraden om uw beton geregeld te controleren op haarscheurtjes en deze onmiddellijk te herstellen door middel van injectie met een waterafstotend middel. Heel vaak wordt hiervoor epoxy, waterafstotende harsen of een speciale injectiegel gebruikt.

Realisaties in

Renovatie

Losse voegen, een Velux die niet goed meer sluit, een kapotte dakgoot, barsten in het beton … Nefast voor de gezondheid van uw woning. Stel renovaties niet uit. Contacteer D&S Renovatiewerken!

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.