Is uw plat dak toe aan renovatie?

Is uw dak in slechte staat of hebt u geregeld last van lekken of andere problemen? Dan is uw dak misschien wel toe aan renovatie. Voor elk type dak bestaan er verschillende werkwijzen en technieken. Bij D&S Renovatiewerken zijn we gespecialiseerd in platte daken en kunnen we u helpen bij het vervangen of plaatsen van een bitumen dak, ook wel roofing genoemd.

Roofing

Renovatie van platte daken

Een plat dak wordt in de meeste gevallen bedekt met roofing, ook wel bitumen dakbedekking genoemd. Dit wordt aangebracht met een brander, zodat het materiaal vloeibaar wordt en het goed kan hechten. Zo ontstaat er een dikke afdichting voor het dak. In sommige gevallen wordt de roofing op het dak gelijmd. Indien nodig plaatsen we ook nieuwe dakisolatie.

Bitumen dakbedekking wordt zeer veel gebruikt voor platte daken omwille van de lange levensduur, het geringe onderhoud en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien is roofing bestand tegen ozon en weersinvloeden. Het is wel heel belangrijk dat bitumen of roofing correct wordt geplaatst, anders zal u na enige tijd merken dat er problemen ontstaan en moet u herstellingen laten uitvoeren, wat niet de bedoeling is.

Wat is roofing?

Roofing is een bitumineuze dakbedekking die al decennialang als afwerking van platte daken wordt gebruikt. Terwijl er vroeger vooral gebruik werd gemaakt van asfaltbitumen, is de kwaliteit er de laatste jaren sterk op vooruit gegaan en wordt nu enkel nog moderne polymeerbitumen gebruikt voor platte daken. Roofing bestaat in twee soorten, namelijk SBS en APP roofing, en biedt tal van voordelen:

Roofing

Roofing wordt in tegenstelling tot EPDM niet naadloos gelegd en vraagt wat meer onderhoud. Toch wegen de voordelen voor ons niet op tegen de nadelen en zijn we overtuigd van de kwaliteit en werking van bitumen dakbedekking.

Dak renoveren? Onze specialiteit!

Laat uw dak renoveren door een professional met ervaring. De dakwerkers van D&S Renovatiewerken hebben een jarenlange ervaring en expertise opgebouwd in de renovatie van platte daken. Wij komen graag bij u langs om te bekijken wat uw dak nodig heeft en hoe wij u verder kunnen helpen. Maak vandaag nog een afspraak!

Realisaties in

Renovatie

Losse voegen, een Velux die niet goed meer sluit, een kapotte dakgoot, barsten in het beton … Nefast voor de gezondheid van uw woning. Stel renovaties niet uit. Contacteer D&S Renovatiewerken!

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.