Dak ontmossen voor schilderwerken

Van plan om uw woning een nieuwe look te geven door uw dak te herschilderen? Dan is het belangrijk dat uw dak eerst grondig wordt ontmost en gereinigd. Er wordt uiteraard eerst bekeken in welke staat de leien van het dak zich bevinden. Misschien zijn deze onvoldoende goed om ze te kunnen herschilderen en is het beter om het dak volledig te vernieuwen. Wanneer het dak wel nog in goede gezondheid verkeert, kunnen we ontmossen en vervolgens herschilderen.

Ontmossen met stoom en lage druk

Er zijn heel wat soorten leien en pannen op de markt: sneldek betonpannen, tegelpannen, glazuurpannen, kleipannen … Als we niet zorgvuldig te werk gaan bij het reinigen, kunnen we de structuur en de stevigheid ervan aantasten. Daarom worden pannen en leien steeds met een niet-agressieve techniek met stoom en lage druk gereinigd. Daarna wordt het dak grondig gespoeld en brengen we een anti-moslaag aan. In bepaalde gevallen behandelen we het dak ook met een hydrofuge, waarbij we een waterafstotende beschermlaag aanbrengen, net zoals op de gevels.

Laat uw dak tijdig reinigen

Het is aan te raden uw dak tijdig te laten schoonmaken, anders kan het mos diep geworteld raken en op termijn schade toebrengen aan de dakpannen tot die zelfs moeten worden vervangen. Wacht dus niet te lang met het ontmossen van uw dak, want het kan u op termijn grote en overbodige kosten besparen.

Kan elk dak geschilderd worden?

Zowel pannendaken als leien daken kunnen worden geschilderd. Daarbij wordt er eerst een primer en vervolgens een coating of verf aangebracht die het dak een nieuwe kleur geven. Hierdoor kunt u weer jarenlang van uw dak genieten. De coatingverf wordt twee keer kruiselings aangebracht, dus eerst van links naar rechts en dan van onder naar boven. Ook de dakgoten en afvoeren kunnen mee worden geschilderd. Het resultaat van een geschilderd dak is niet alleen een nieuwe look, maar uw dak is voor de komende jaren opnieuw beschermd en versterkt.

Let wel, een dak dat eerst werd behandeld met hydrofuge kan niet herschilderd worden!

Bescherm uw dak tegen de zon

Het dak van uw woning of gebouw krijgt heel wat te verduren. Een UV-werende dakverf beschermt uw dak tegen de zonnestralen en zorgt ervoor dat het dak er langer als nieuw blijft uitzien. Dergelijke verf is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De juiste verf voor de juiste toepassing

Het spreekt voor zich dat niet elk type coating of elk soort verf geschikt is voor elk type dakpan of lei. Laat u dus goed informeren of laat uw dak meteen onder handen nemen door een gespecialiseerde schilder. Bij D&S Renovatiewerken hebben we 30 jaar ervaring met diverse schilderwerken en weten we perfect wat uw dak nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een analyse en een correct voorstel.

Schilderen-Daken

Realisaties in

Schilderen

Wilt u voorkomen dat u ooit gedwongen een nieuwe dakbedekking moet laten plaatsen, reinig uw dak dan op tijd en stond.

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.