Uw gevel schilderen voor een nieuwe look

Steek uw gevel in een nieuw jasje door deze een frisse lik verf te geven. U kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, maar een buitenmuur verven vraagt toch om de nodige expertise en ervaring. Het is immers belangrijk om de juiste verf en juiste materialen te kiezen voor uw specifieke gevel.

“Niet elke verf is zomaar geschikt om een buitenmuur mee te schilderen. Er bestaan echter wel een aantal mogelijkheden waaruit we kunnen kiezen.”

Voorgevel schilderen met de juiste verf

Dampopen verf of dampdoorlatende muurverf is geschikt voor gevelschilderwerken, omdat deze voorkomt dat vocht naar binnen dringt, en omgekeerd, omdat opgenomen vocht toch nog kan ontsnappen. Zo worden vochtproblemen vermeden! Kies bijvoorbeeld voor een goede kwaliteitsverf op silicaat- of siloxaanbasis.

U kunt uw voorgevel ook laten schilderen met kalkpleister en dat heet dan kaleien. Deze techniek beschermt uw gevel tegen weer en wind, terwijl de buitenmuren wel kunnen blijven ademen. U verkrijgt dus hetzelfde effect als met dampopen verf.

Elke gevel is uniek, de ondergrond dus ook. Voor droge en stevige muren zijn er tal van kwaliteitsverven te koop en geschikt om uw gevel mee te schilderen, maar zijn de muren vochtig, dan heeft u een speciale coating nodig.

Welk materiaal heb ik nodig voor gevelschilderwerken?

Wanneer de ondergrond uit baksteen of crepi bestaat, kunnen we deze het beste verven met een vachtroller met lange haren. Waarom precies? Omdat we zo het voegwerk en de dieper gelegen stukken ook kunnen bereiken, wat met een blokkwast bijvoorbeeld niet lukt. Een blokkwast is wel handig voor de plaatsen waar we met de vachtroller niet bij kunnen. Ook om te kaleien is het aangewezen een blokkwast te gebruiken.

De juiste omstandigheden zijn belangrijk

Het spreekt voor zich dat niet alle weersomstandigheden ideaal zijn voor gevelschilderwerken. Om uw buitenmuur te verven, moet het buiten minstens 10 graden zijn. Onder de 5 graden droogt de verf immers niet meer. Schilderen in volle zon is echter ook niet ideaal, want dan droogt de verf te snel. Ook te veel wind doet de verf sneller drogen. Het is dus belangrijk om het weerbericht goed in de gaten te houden.

Uw gevel schilderen vergt voorbereiding

Om uw voorgevel te kunnen verven, is het erg belangrijk dat de ondergrond draagvast en vuilvrij is. Concreet moet groenaanslag of ander vuil verwijderd worden en moeten losse of verpoederde voegen hersteld worden. Daarna kunnen we de grondlaag, een goede primer, aanbrengen om een betere hechting van de verf op de ondergrond te garanderen. Tip: met een gekleurde primer kunnen we in veel gevallen een eindlaag uitsparen.

Realisaties in

Schilderen

D&S Renovatiewerken schildert al meer dan dertig jaar gevels. Met veel liefde voor het vak steken wij gevels in een nieuw jasje waar onze klanten nog jarenlang van kunnen genieten. Doe een beroep op onze ervaring en expertise om uw gevel op te frissen.

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.