Nooit meer doorslaand vocht dankzij waterdichten van gevels

Na hevige regen of door een beschadigde gevel kan er vocht naar binnen dringen. Dit noemen we dan doorslaand vocht. De gevolgen kunnen ernstig zijn, niet alleen voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid als er schimmel zou ontstaan. Grijp dus tijdig in en laat uw gevel waterdicht maken door deze te behandelen met een waterafstotende laag en de voegen te siliconeren.

Mogelijke oorzaken van doorslaand vocht

In de meeste gevallen is doorslaand vocht te wijten aan een gevel die niet meer waterdicht of waterafstotend is. Dan krijgen weersomstandigheden als regen, sneeuw, hagel en dauw vrij spel. Hierdoor wordt het metsel- en voegwerk poreus en kan het vocht de woning binnendringen.

U herkent dergelijke vochtproblemen aan natte plekken op de gevel zelf, maar vaak wachten mensen tot ze ook vochtplekken zien op de binnenmuur. In ergere gevallen bladdert het behang af, komen voegen of stucwerk los en ontstaan er misschien zelfs schimmels. Een vochtwerende laag op uw buitenmuur is dus absoluut noodzakelijk om doorslaand vocht te voorkomen.

Kelderdichting

Wat is hydrofuge?

Een gevel maken we waterdicht met een hydrofuge, een hydrofoberende gel. Dat betekent dat we de gevel impregneren met een vochtwerend middel, veelal een kleurloos product dat de zuigkracht van het gevelmetswerk afremt. Zo vormt de steen een barrière tegen vocht van buitenaf en is uw gevel bovendien beschermd tegen vorst- en dooizoutbelasting. Bovendien is deze gevelcrème dampdoorlatend en UV-bestendig. Kortom, de ideale gevelbescherming!

 

Ook het voegwerk kan water doorlaten als het niet voldoende sterk meer is. Daarom kan het een goed idee zijn om uw voegwerk te waterdichten. Zo wordt voorkomen dat er nog meer water langs de voegen binnendringt. Hervoegen behoort uiteraard ook tot de optie, als dat om esthetische redenen of in extreme gevallen niet anders kan.

Bijkomende voordelen van een waterdichte gevel

Niemand wil vochtproblemen in huis. Dat is dan al meteen het eerste en belangrijkste voordeel van een waterdichte gevel. Bijgevolg wordt, naast doorslaand vocht, ook vorstschade en barsten en scheuren in de muur vermeden. Zo worden barsten en scheuren in de muur vermeden. Door uw gevel waterdicht te maken, blijft de gevel ook langer schoon. Het impregneermiddel zorgt er immers voor dat mossen, algen en ander vuil niet, of althans in veel mindere mate, de kans krijgen om zich op de buitenmuur te hechten. We kunnen dus stellen dat een waterdichte gevel gewoonweg een veel langere levensduur heeft dan een niet-behandelde gevel en dat uw woning daardoor ook meer waard is.

Bij D&S Renovatiewerken bent u aan het juiste adres

De vakmannen van D&S Renovatiewerken hebben een reeds jarenlange ervaring met het waterdichten, ook wel siliconeren genoemd, van gevels. We hebben dan ook alle noodzakelijke producten en gereedschap in huis om deze klus bij u te komen klaren. We raden aan om de gevel niet alleen waterdicht te maken, maar van de gelegenheid ook gebruik te maken om de gevel grondig te reinigen. Zo bent u helemaal zeker van een gevel die lange tijd tegen de grillen van de natuur bestand zal zijn. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie.

Realisaties in

Reiniging

D&S Renovatiewerken heeft al jarenlang ervaring met opstijgend vocht en muurinjectie van binnen- en buitenmuren.

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.