5 redenen om uw gevel te laten reinigen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Reinigen

Doorheen de jaren krijgt uw gevel het zwaar te verduren. Stof, uitlaatgassen, regen, wind en sneeuw zorgen ervoor dat een frisse uitstraling ver zoek is. Gelukkig kan een vakkundige gevelreiniging ervoor zorgen dat uw gevel weer straalt. Nog niet overtuigd? Wij geven u 5 redenen waarom u het reinigen van uw gevel echt niet moet uitstellen!

gevel reinigen

1. Het uithangbord van uw (t)huis

Uw gevel is het visitekaartje van uw huis, winkelpand of bedrijfsgebouw. Uw gevel is het eerste wat u ziet als u het gebouw nadert en hij zet meteen een bepaalde toon. Uw interieur mag nog zo mooi zijn, als de gevel niet fris is, nodigt het gebouw niet uit. Een gevelreiniging brengt hier makkelijk verandering in en zorgt ervoor dat uw pand in een handomdraai weer een aangename uitstraling heeft.

2. Een frisse look voor verkoop

Wanneer u plannen heeft om uw huis te verkopen, is het verstandig om te overwegen om uw gevel te laten reinigen. Niet alleen zullen potentiële kopers zich veel sneller aangetrokken voelen tot een huis met een frisse look, ook zorgt een grondig gereinigde gevel voor een hogere verkoopwaarde.
Een mooi huis ligt nu eenmaal beter in de markt, toch?

gevel reinigen

3. Geef vocht geen kans

U dacht dat het reinigen van uw gevel een louter esthetische kwestie was? Think again! Ook voor uw gezondheid en die van uw huis is het van belang om uw gevel proper te houden. Een groot deel van de vervuiling van het gebouw wordt veroorzaakt door schimmels en algen. Zij houden niet alleen vocht vast, maar beschadigen ook de stenen van het gebouw. Dit kan zorgen voor vocht en schimmel in je muren met alle gevolgen van dien. Een reiniging om de vijf jaar weet deze problemen in de kiem te smoren en houdt uw woning fris, gezond en vochtvrij!

4. Geniet van meer energie efficiëntie

Naast een onaantrekkelijke look en een mindere luchtkwaliteit, zorgen vochtige muren voor een verlies in energie efficiëntie. De isolatiewaarde van uw muren vermindert en er gaat warmte verloren. Een gezonde gevel zorgt dus voor een aangenaam warme woning én een verminderd energieverbruik.

gevel reinigen
gevel reinigen

5. Voorkom toekomstige schade

Tot slot is regelmatig reinigen de formule voor het lang leven van uw gevel. Een gespecialiseerde firma zoals D&S zal kleine problemen immers vroegtijdig kunnen detecteren en oplossen tijdens een gevelreiniging. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw gevel te impregneren. Deze behandeling zorgt voor een beschermende laag tegen regen, wind, UV-stralen en vuil. Op die manier voorkomt u schade en slaapt u op uw twee oren!