Laat uw gevel bij gevelrenovatie meteen ook waterdichten!
Waarom uw gevel waterdicht maken?
Een gevel die niet waterdicht is, kan snel leiden tot natte plekken en vochtplekken in huis. Behangpapier kan afbladderen, plinten kunnen loskomen en in ergere gevallen kan er zelfs schimmel ontstaan op uw binnenmuren. Dat is bijzonder slecht voor uw gezondheid! Alleen al daarom doet u er goed aan voldoende aandacht te besteden aan uw gevel en snel in te grijpen wanneer u vochtproblemen begint op te merken.
Een behandelde, waterdichte gevel zal bovendien minder snel opnieuw vuil worden, want mossen, algen en ander vuil kunnen zich door de beschermlaag minder gemakkelijk aan de muur hechten. De levensduur van de gevel wordt hierdoor uiteraard ook verlengd. Nadat de voegen werden hersteld en de gevel, na de behandeling, eventueel ook nog eens werd bekleed, krijgt uw woning een totaal nieuwe look.
Doordat het vochtafwerende middel, dat bij het waterdichten van gevels wordt gebruikt, ook nog eens dampdoorlatend is, blijft de gevel goed ademen en kan deze voldoende uitdrogen na regen of vorst.
Doorslaand vocht behandelen
Als de buitenmuur te veel vocht absorbeert, is het noodzakelijk dat deze waterafstotend wordt gemaakt met een vochtwerend middel. Deze techniek noemen we impregneren of hydrofuge. Het resultaat is dat de stenen of het materiaal waaruit de gevel bestaat niet langer poreus is en dat de muur niet langer vocht zal opnemen of naar binnen zal trekken. Een gevel kan enkel op deze manier worden behandeld als deze in goede toestand is. Pas dan werkt de hydrofuge naar behoren.
Doorslaand vocht kan uiteraard ook binnen al schade hebben berokkend. Schimmel kan verwijderd worden met een speciaal schimmeldodend middel, maar het is aangeraden hiervoor een professional in te schakelen. Zo bent u zeker dat de volledige schimmel weg is. Ook beschadigd pleisterwerk zal hersteld moeten worden, eventueel met speciale vochtwerende verfsystemen op kunstharsbasis.
In 5 stappen naar een waterdichte gevel
Een gevel wordt waterdicht gemaakt door deze te hydrofoberen, of ook wel impregneren, met een vochtwerende gel, hydrofuge genoemd. Een gevel kunnen we waterdicht maken in 5 stappen:
De gevel wordt eerst perfect egaal gemaakt. Scheuren worden op voorhand hersteld.
Ook het voegwerk wordt helemaal gaaf gemaakt, zodat de hydrofuge goed kan worden aangebracht.
De gevel wordt eerst grondig gereinigd en nagespoeld, zodat alle vuil is verwijderd én er geen restjes van het reinigingsmiddel meer achterblijven. Die restjes zouden de waterafstotende werking van de hydrofuge kunnen beïnvloeden.
De gevel droogt eerst helemaal uit. Daarna wordt het hydrofobeermiddel aangebracht met een vloeimethode onder lage druk. De vochtwerende gel dringt in de gevel.
Uw gevel in een mum van tijd waterdicht gemaakt
Uw gevel perfect waterdicht maken en de voegen siliconeren tegen doorslaand vocht vraagt best veel expertise en vooral ervaring. Ons team voert zowel kleine als grote gevelrenovaties uit. Neem snel contact met ons op voor een voorstel op maat.
Realisaties in
Renovatie
Losse voegen, een Velux die niet goed meer sluit, een kapotte dakgoot, barsten in het beton … Nefast voor de gezondheid van uw woning. Stel renovaties niet uit. Contacteer D&S Renovatiewerken!
Bekijk onze andere mogelijkheden
Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.
D&S Zulte
- Dries 8, 9870 Zulte
- Tel: 09-388.77.82
- info@dens-renovatie.be