Dak reinigen en ontmossen voor schilderwerken

Is uw dak toe aan een nieuwe laag verf die enerzijds zorgt voor een nieuwe look, maar anderzijds ook voor een vernieuwde bescherming? Dan is het belangrijk dat uw dak eerst grondig wordt gereinigd en dat alle mossen en ander vuil worden verwijderd.

In 5 stappen naar een geschilderd dak

Een dak kan uiteraard niet geschilderd worden als de ondergrond niet schoon en vrij van mos is. Daarom wordt het dak eerst grondig gereinigd met stoom en lage druk. Zo worden alle mossen en ander vuil verwijderd. Deze niet-agressieve techniek zorgt ervoor dat de structuur en stevigheid van de pannen of leien niet wordt aangetast. Merken we dat de ondergrond niet al te sterk meer is en eigenlijk aan vervanging toe is, dan is een dakrenovatie misschien meer aan de orde.

Wanneer alle vuil en mossen zijn verwijderd, dan wordt het dak grondig gespoeld. Vervolgens wordt er een anti-moslaag aangebracht om nieuwe mosvorming geen kans te geven.

In de meeste gevallen brengen we ook een waterafstotende laag aan, zodat het dak volledig waterdicht is en vocht niet naar binnen kan dringen. Let wel, daken die zijn behandeld met hydrofuge, kunnen niet herschilderd worden.

Voordat we overgaan tot schilderen brengen we eerst een grondlaag aan. Deze primer is zeer belangrijk en laten we goed uitdrogen voor we de afwerkingslaag aanbrengen.
Afhankelijk van het type dak kan er gekozen worden voor een coating of een dakverf in een kleur naar keuze. Ook de dakgoten en afvoeren kunnen mee geschilderd worden om een mooi, vernieuwd geheel te creëren. Er bestaan overigens ook UV-werende verven die ervoor zorgen dat de kleur van uw dak niet door de zon wordt aangetast.

Onderschat het belang van een dakreiniging niet

Uw dak is onderhevig aan allerlei weersinvloeden en zal na verloop van tijd sporen van slijtage, vuil en mosvorming vertonen. Aangezien uw dak één van de belangrijkste elementen van uw woning is én grotendeels het uiterlijk van uw gebouw bepaalt, is het bijzonder belangrijk om uw dak regelmatig te laten schoonmaken en om de zoveel jaar te herschilderen of misschien zelfs ooit eens te vernieuwen.

Vraag advies aan de specialisten van D&S Renovatiewerken

Een dak laten reinigen en schilderen is geen sinecure. Naast kwaliteitsvolle producten, hebt u ook veiligheidsmateriaal nodig om deze klus in alle veiligheid te kunnen uitvoeren. Ook enige ervaring en expertise zijn vereist om een optimaal resultaat af te leveren. U kunt dus beter een vakman onder de arm nemen om uw dak te reinigen, ontmossen en herschilderen. D&S Renovatiewerken komt graag bij u langs voor een analyse van wat uw dak precies nodig heeft en een gratis offerte op maat.

Realisaties in

Reiniging

Familiebedrijf D&S Renovatiewerken uit West-Vlaanderen staat u met raad en daad bij wanneer u uw woning wenst te kaleien. Wij komen langs om de staat van uw gevel te bekijken en geven eerlijk en professioneel advies.

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.