Vernieuwen van goten en afvoerbuizen

Heeft u nieuwe goten en afvoerbuizen nodig voor uw dak? D&S Renovatiewerken is gespecialiseerd in de installatie daarvan, voor zowel zinken als koperen goten en afvoerbuizen. Meestal gaat dit gepaard met een grondige of gedeeltelijke dakrenovatie.

Hanggoten en afvoerbuizen in zink of koper

Hanggoten

Er is heel wat keuze op de markt. Zo kunt u voor dakgoten kiezen tussen hanggoten of bakgoten. Uw keuze zal vooral afhangen van de stijl van uw woning. Hanggoten worden los tegen de muur geïnstalleerd en verstevigd met beugels.

Een dakgoot beschermt uw woning tegen lekken, want bij een lek komt het water op de grond terecht. U zult het lek dus veel sneller opmerken en kunnen ingrijpen. De tweede keuze die u moet maken is zink of koper. Dat is vooral een esthetische beslissing: koperen goten hebben een wat luxueuzere uitstraling. Eerst hebben ze een geelgouden kleur, die na verloop van tijd een groene schijn krijgt. Dit materiaal is ook iets duurder dan zink, maar kent wel een langere levensduur. Beide materialen zijn bestand tegen vorst.

Bakgoten

Bakgoten worden bevestigd aan het dak, in tegenstelling tot hanggoten die aan de muur worden geïnstalleerd. De binnenbekleding van de bakgoot en de bijhorende afvoerbuizen kunnen worden  vernieuwd door zink of koper. Ook hier is dat een esthetische keuze. Voor de buitenbekleding kunt u kiezen voor hout, pvc, trespa … De mogelijkheden zijn zeer divers.

Wanneer zijn uw dakgoten en afvoerbuizen aan vernieuwing toe?

Merkt u dat het water tegen uw gevel naar beneden loopt omwille van een kapotte dakgoot? Dan grijpt u beter snel in. Dit betekent dat er ergens een lek in de goot zit of dat de goot los zit. Dit kan op termijn leiden tot vochtindringing in uw woning. Om vochtige muren en schimmels te vermijden, kunt u maar beter snel actie ondernemen.

Andere oorzaken van wateroverlast kunnen zijn dat de afvoer verstopt zit. Dan hoeft u niet de hele dakgoot te vernieuwen, maar wel de verstopping te verhelpen. In bepaalde gevallen kunnen ook lekken of loszittende goten worden hersteld, maar wanneer u uw dak laat renoveren, is het een goed idee om meteen ook uw afvoerbuizen en dakgoten te vervangen. Zeker wanneer er sprake is van grote lekken, corrosie van zinken dakgoten of gewoonweg oude dakgoten die al langer dan 25 jaar aan de woning hangen. Met nieuwe dakgoten creëert u een mooi geheel en bent u weer jarenlang op uw gemak.

Controleer uw dakgoten regelmatig

Het is belangrijk uw dakgoten regelmatig te onderhouden en te controleren om deze in goede conditie te houden. Hoe vaak u uw dakgoot moet nakijken, hangt af van de begroeiing rond uw woning. Meestal is twee tot drie keer per jaar aanbevolen. Staan er veel bomen rond uw woning? Dan is een dakgootrooster wellicht nuttig, zodat bladeren en ander vuil zich niet kunnen opstapelen in de dakgoot en zo geen verstoppingen kunnen veroorzaken.

Onze dakwerkers staan paraat

Ondervindt u problemen met uw dakgoten en afvoerbuizen? Dan komen wij graag langs om de oorzaak van het probleem vast te stellen en een geschikte oplossing voor te stellen. Uw dakgoten en afvoerbuizen vernieuwen kan uiteraard ook tijdens de renovatie van uw dak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Realisaties in

Renovatie

Losse voegen, een Velux die niet goed meer sluit, een kapotte dakgoot, barsten in het beton … Nefast voor de gezondheid van uw woning. Stel renovaties niet uit. Contacteer D&S Renovatiewerken!

Contacteer ons vrijblijvend

Vraag een gratis offerte

Het team van D&S Renovatiewerken bouwt al meer dan dertig jaar ervaring en expertise op inzake gevelreiniging en gevelrenovatie. Geen enkele techniek is ons ongekend. Wilt u weten waar uw gevel nood aan heeft? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking en dan komen we graag even bij u langs voor professioneel advies.