De risico’s van vocht in uw kelder!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vocht

Hangt er een muf geurtje in uw kelder? Ontdekt u witachtige afzettingen tegen de muren? Dan is de kans groot dat u kampt met een vochtige kelder. Hoewel de kelder wel vaker het slachtoffer is van wateroverlast, is dit probleem minder onschuldig dan het op het eerste gezicht lijkt. Wij maken u graag attent op enkele belangrijke risico’s en problemen die een vochtige kelder met zich meebrengt!

Vocht-in-Kelder

Een aanslag op de fundering van uw woning

Het belangrijkste risico van vochtoverlast in de kelder is de aanslag die het pleegt op de stabiliteit van uw woning. Het vocht kruipt immers in de keldermuren en door het ontstaan van schimmelvorming zal de stevigheid van de constructie worden aangetast. Wanneer u niet ingrijpt, kan water in uw kelder leiden tot gevaarlijke en onherstelbare schade. De kelder is immers het fundament van de gehele woning.

Geurhinder

U las het al in de inleiding, wanneer u een kelder met wateroverlast inwandelt, valt de muffe en onaangename geur meteen op. Deze geurhinder verspreidt zich vaak door uw hele huis, met alle gevolgen van dien.

Asthma

Gezondheidsproblemen door schimmelvorming

Het lijkt misschien wat ver gezocht, maar water in uw kelder kan een invloed hebben op uw gezondheid. De hoge vochtigheidsgraad is immers de ideale broeihaard voor allerhande schimmels. Deze zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van uw woning, maar ook voor die van uzelf. Wie regelmatig in contact komt met vocht en schimmels, kan last krijgen van allergieën, reuma, ademhalingsproblemen, stramme spieren, …

Ontdek meer over de gezondheidsproblemen gelinkt aan opstijgend vocht in onze vorige blogartikel

Overlast door ongedierte

Een vochtige omgeving is de ideale leefomgeving voor heel wat ongedierte, zoals muizen, ratten, zilvervisjes, … Deze zorgen niet alleen voor een onverzorgde uitstraling van uw woning, maar kunnen ook heel wat overlast veroorzaken. Naast de verschillende ziektes, die ze kunnen meedragen, berokkenen veel ‘beestjes’ ook schade aan uw bezittingen.

Wilt u wél met volle teugen van uw kelder genieten?

Dat begrijpen wij maar al te goed! Niet alleen zijn de risico’s van een vochtige kelder niet te onderschatten, ook biedt een bruikbare kelder tal van mogelijkheden. Een droge kelder kan immers perfect dienstdoen als hobbykamer, bergruimte en zoveel meer. Om definitief komaf te maken met uw vochtprobleem is een grondige analyse de eerste stap.

Kelderdichting

D&S Renovatiewerken is hiervoor de ideale partner. Met onze jarenlange ervaring ontmaskeren we met gemak de oorzaak van uw probleem én zorgen we voor een oplossing op maat. Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking en voor u het weet, geniet u van een 100% droge kelder.