Lenteschoonmaak – Vergeet uw dak niet!

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de eerste zonnige dagen lachen ons tegemoet. Ja hoor, de lente is in het land! Bij velen betekent dat maar één ding: tijd voor een grote lenteschoonmaak. Vaak vergeten we echter ons dak en dat is jammer! Een dakreiniging is zeker niet elk jaar nodig, maar is om de zoveel tijd wel érg belangrijk. Wij geven alvast enkele goede redenen om uw dak dit jaar wél te laten ontmossen.

Kies voor het lang leven van uw dak

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw huis. Het zorgt voor beschutting, houdt u droog en biedt u letterlijk ‘een dak boven uw hoofd’. Het is dus erg belangrijk om dit steeds in goede conditie te houden. Door verschillende weersinvloeden zal uw dak na verloop van tijd sporen van slijtage, vuil, algen en mosvorming vertonen.

Zure regen, zon, mos en algen tasten de beschermende toplaag van uw dak aan waardoor het slijtageproces veel sneller zal verlopen. Niet alleen gaat u dit tegen door uw dak te laten ontmossen, ook brengen wij na het reinigen een anti-moslaag en vaak ook een waterafstotende laag aan zodat het dak er weer tegenaan kan. 

Voorkom lekkage

Wanneer er te veel mos groeit op uw dak, kan het zijn dat de mossen de dakpannen of leien zachtjes omhoogduwen. Wanneer het dan waait krijgt de wind vrij spel en kan het binnen regenen met alle gevolgen van dien. Ook hecht mos zich vast aan de dakpannen of leien en zoekt het zijn weg naar elk spleetje en kiertje. Wanneer het vriest zet het mos uit en kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor water de woning binnendringt. Wanneer u op tijd uw dak ontmost bespaart u uzelf dus heel wat zorgen.

Dakreiniging-D&S

Geniet van een extra check-up

Net als de rest van uw woning heeft uw dak af en toe een check-up nodig. Het is echter niet vanzelfsprekend om na te gaan of uw dak nog in goede conditie is. Tijdens een dakreiniging gebeurt dit wel. Wij kijken steeds of uw dak nog gezond is, uw schouw geen schade vertoont en of er andere elementen zijn die een opknapbeurt nodig hebben. Op die manier slaapt u daarna weer op beide oren.

Het oog wil ook wat

Naast functionele voordelen, draagt de staat van uw dak enorm bij tot de algemene uitstraling van uw woning. Een fris en proper dak springt meteen in het oog en laat een goede indruk na. Na een dakreiniging ziet uw dak er vaak weer zo goed als nieuw uit. Wilt u graag een stapje verder gaan? Dan kunnen we uw dak ook schilderen met een speciale dakverf die beschikbaar is in verschillende kleuren. Zo kan u er zeker van zijn dat uw woning opnieuw straalt.

Dakreiniging

Aan de slag? Wij staan voor u klaar!

Wilt u graag uw dak aanpakken? Dan helpen we u graag! Met meer dan 30 jaar ervaring is D&S Renovatiewerken de ideale partner om uw dak een opfrisbeurt te geven. Bij ons kan u rekenen op transparant advies en duurzaam werk. Neem gerust contact op voor advies of een gratis offerte op maat!