Stormschade aan uw plat dak? D&S Renovatiewerken weet raad!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Renovatie

Het voorbije weekend heeft de herfst zich met veel kabaal aangekondigd. De storm Odette raasde over het land met aan de kust rukwinden tot wel 130 kilometer per uur. Hoewel het zeker ook zijn charmes heeft om lekker warm binnen te zitten tijdens een storm, brengt een storm vaak ook schade aan uw dak met zich mee.

Storm-Schade-Daken

D&S Renovatiewerken is gespecialiseerd in het renoveren en herstellen van platte daken. Want ja hoor, ook platte daken krijgen het behoorlijk te verduren tijdens een storm. Iedereen kent wel het beeld van afgewaaide dakpannen, maar wist u dat ook een plat dak schade kan ondervinden tijdens een storm? Denk bijvoorbeeld maar aan dakfolies die opwaaien of roofing die loskomt.

Een dak dat in goede conditie verkeert, loopt echter minder risico op stormschade. Wij raden dus zeker aan om regelmatig na te kijken of uw dak nog niet om een renovatie vraagt. Twijfelt u hoe u het best aanpakt na de storm? Wij vertellen u graag wat u best checkt en wat u moet doen als u toch schade hebt.

Controleer uw dakgoten

Een van de meest voorkomende problemen na een storm zijn dakgoten die boordevol bladeren en ander vuil zitten. Hierdoor kan een verstopping ontstaan en loopt het water niet meer goed weg. Een ander mogelijk probleem is dat uw dakgoten een lek krijgen of los gaan zitten waardoor u last krijgt van wateroverlast, met alle risico’s op schimmels van dien. Wanneer u dit opmerkt, onderneemt u best zo snel mogelijk actie. Een gedeeltelijke of volledige renovatie van uw goten en afvoerbuizen dringt zich op.

Let op voor stilstaand water

Tijdens een storm kan het wel eens heftig gaan regenen. Houd uw dak de dagen nadien even in het oog. Normaal gezien zou het water binnen de drie dagen moeten wegtrekken. Doet het dit niet, dan kan dit een teken zijn dat uw dak toe is aan renovatie.

Check voor scheuren en blazen in de roofing

Door opvliegend afval, rukwinden, vocht of simpelweg slijtage kunnen er scheuren of blazen ontstaan in uw roofing. Wees hier heel alert op aangezien ze vaak de voorbode zijn van een lek. Ook de naden waar verschillende stukken roofing samenkomen of de plekken waar een koepel of schoorsteen ingebouwd zijn, zijn extra gevoelig. Kijk zeker na of de naden nog goed vastzitten.

Renovatie Daken

Schade? Contacteer u verzekering

Wanneer u schade opgelopen heeft tijdens de storm, aarzel dan niet om uw verzekeraar te contacteren. Wettelijk kan er gesproken worden van een storm vanaf een windkracht van 100 km per uur. In de praktijk, zijn er echter verzekeraars die al spreken van een storm bij een windkracht van 80 km per uur. Stormschade valt onder uw brandverzekering. Belangrijk hiervoor is dat uw dak steeds goed onderhouden is, anders kan de verzekering nalatigheid inroepen.

D&S Renovatiewerken staat voor u klaar

Heeft bovenstaande checklist u doen inzien dat de tijd rijp is voor een dakrenovatie? Dan staat D&S Renovatiewerken voor u klaar. Met jarenlange ervaring in het plaatsen van dakgoten, afvoerbuizen en roofing voor platte daken, zijn wij de ideale partner om u uit de nood te helpen. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte of advies.